Knauf befújt üveggyapot szigetelés a DrThermtől

A fűtési költségek leszorításának leghatékonyabb módja a családi ház minél nagyobb mértékű szigetelése. Elsősorban a fal, a födém, vagy a tető szigetelését jelenti, ezekre utólagosan is lehetősége van. Az egyik legkeresettebb hőszigetelő anyag az ásványgyapot.

Az ásványgyapot szálas szigetelőanyag hőszigetelő képességét a szálak között lévő levegő biztosítja.

A kis testsűrűségű ásványgyapotokat inkább magas tetők, válaszfalak, födémek, és álmennyezetek hőszigetelésére, míg ezzel szemben a nagyobb sűrűségű termékeket padlók, lapos tetők, homlokzatok hőszigetelésére alkalmazzák.

Családi házban lakik? Ha igen, akkor talán nem is gondolná, hogy a mínusz 10 fokos januári hajnalokon fűtésre fordított kiadásának 20-30%-a is elszökhet a szigeteletlen födémen keresztül. A padlásfödém szigetelés megspórolja Önnek ezt a pénzt.

A meleg levegő felfelé áramlik. Miért fontos ez Önnek, amikor családi háza fűtéséről van szó?.

Leginkább azért érdemes a meleg levegő felfelé áramlását észben tartani, mert otthona drága pénzen megvásárolt melege szökik ugyan mindenhol, ahol csak tud, de nem egyformán. Van ahol jobban, és van ahol még jobban. A meleg nem elsősorban oldalazva, a homlokzati falakon akar megszökni a szobából, hanem felfelé áramolva a födémen keresztül. Különösen így van ez akkor, ha a homlokzati falakat már szigetelte, de a födém szigetelése még ezután következik majd valamikor.

Szigetelt homlokzatnál nemcsak a födémen keresztül kiszökő meleg magas ára a zsebbevágó, hanem a szigetelt homlokzati fal és a szigeteletlen födém találkozásánál keletkezett hőhidak hatása is. Ezeken a felületeken - vagyis a hideg és a meleg falak találkozásánál - számolnia kell a penész megjelenésével is. A födém utólagos szigetelésével tehát nemcsak a fűtési költségeit szoríthatja vissza elviselhető szintre, hanem családi háza állagát is védi a penészedéssel szemben. Így a padlásfödém hőszigetelésével két legyet üt egy csapásra.

Padlásfödém szigetelés ásványgyapot szigeteléssel

Ha a tetőtér nem kerül beépítésre, akkor célszerű a padlásfödémet szigetelni. Szigetelés előtt érdemes eldönteni, hogy járható, vagy nem járható padlásteret szeretnének-e kialakítani. Természetesen a tárolási, raktározási célokat is figyelembe kell venni. Ezeknek a figyelembe vételével kell választanunk a kisebb, vagy nagyobb testsűrűségű ásványgyapot között. Vastagabb réteg kialakítása esetén érdemes kettő vagy több rétegből átlapolással fektetni a szigetelő anyagokat, így jobb hőszigetelést tudunk elérni az átmenő hézagok csökkentésével.

Családi háza tetőtér beépítéses vagy nem lakott a padlástér?

A padlás hőszigetelésekor e közül a két lehetőség közül kell számolnia valamelyikkel. Nem mindegy, hogy melyikre van szüksége.

A padlásfödém jó hőszigetelése - különösen nem lakott padlástérnél - alapvető fontosságú. Gondolja csak meg, hogy lakatlan padlástérnél a födém megfelelő szigetelésével a födémen át megszökő energiának a 80%-át is meg tudja takarítani. Ez családi háza fűtési kiadásának a 20-30%-a lehet. Nem mindegy, hogy évente ez a pénz a zsebében marad, és ennyivel kevesebbet kell fizetni a fűtésért. Mit gondol? Ezért a 20-30%-os megtakarításért már érdemes belevágni?

Ezzel azonban még nincs vége a megtakarítások sorának, mert egy jó padlásfödém szigetelés nemcsak télen fog jól jönni, hanem nyáron is. Nyáron ugyanis a cserepek alatt akár 50-60 fokos meleg is lehet, és ilyenkor pedig a padlástér még tovább fűti az egyébként is szinte elviselhetetlenül meleg földszinti lakóteret. Ha viszont szigetelve van a födém, akkor a padlástéri 50-60 fokból a lakásban vajmi keveset fog érezni. A födém szigetelés elzárja a lakás felé a padlástérben megrekedt meleg útját.

A beépítetlen padlástér átszellőztetett, ezért nincs szükség külön páravédelemre.

Mivel a felfelé áramló meleg levegő elsősorban a födémen keresztül távozik, ezért a padlástér szigeteléséhez vastagabb szigetelőanyagra van szükség, mint a külső falak szigeteléséhez. Ezért a padlásfödém szigetelésekor gyakran találkozunk a 20 centiméteres szigeteléssel is, és nem ritka a 30 centiméter vastag hőszigetelés sem. Annál többet fog spórolni a fűtésen minél kevésbé takarékoskodik a hőszigetelő vastagságával. Vastagon jobban megéri.

Alapadatok:

Hővezetési tényező: λ = 0,037 W/mK

Tűzállósági osztály: A1

Előnyei:

** A holland kormány Milieu Centraal elnevezésű szervezete által lefolytatott kutatás alapján egy átlagos 52 m2 területű padlástér szigetelésével - egy alapszintű 2,5 m2 .K/W R- értékre, átlagosan 16°C belső hőmérsékletű házban – akár 730 m3 gáz/év megtakarítás is elérhető, €475 értékben (€0,65/m3 átlagárat alapul véve).

*** Javítja otthona energetikai osztályát.

befújt szigetelés

Befújt szigetelés

A Knauf befújható gyapot szigetelés nem tartalmaz semmilyen kemikáliát, vegyi anyagot

ásványgyapot hőszigetelés

Ásványgyapot hőszigetelés

Az Ecose kötőanyag bio alapú

ásványgyapot szigetelés

Gyapot szigetelés

Beépítési és emberbaráti tulajdonságai alapján méltán nevezhető tökéletes rendszernek

befújásos szigetelés

Üveggyapot szigetelés

Kiemelkedő tulajdonságai alapján jelenleg a legjobb szigetelőanyagnak tartják

befújt szigetelés, papír hőszigetelés

Befújásos hőszigetelés

A fűtési költségek leszorításának leghatékonyabb módja a családi ház minél nagyobb mértékű szigetelése.

papír hőszigetelés

Szigetelés gyapottal

Az ásványgyapot szálas szigetelőanyag hőszigetelő képességét a szálak között lévő levegő biztosítja.

szigetelés

Tetőtér szigetelés

Ha a tetőtér nem kerül beépítésre, akkor célszerű a padlásfödémet szigetelni.

ásványgyapot

Loft szigetelés

Kifejezetten a gyakran nehezen elérhető „loft” terek - padlásterek - gyors és egyszerű szigetelésére tervezték.

Miért a befújt gyapot szigetelést választották?

Jelentős szigetelés javulás

85%

Környezetbarát technológia

95%

Kiemelkedő tulajdonságok

80%

Jelenleg a legjobb szigetelőanyagnak tartják

90%

Elégedett ügyfeleink

Domonkos Zoltán

Boldog vagyok, hogy egy környezetbarát technológiával érhetek el jelentős megtakarítást.

Kiss Rita

Mióta befújt gyapot szigeteléssel van a házam védve, kevesebb fűtéssel - melegebb otthonban lakhatunk.

Beker Kirsztián

Fújható üveggyapot szigeteléssel télen sokkal jobban tartja lakásunk a meleget, nyáron pedig kellemesebb a klímája.

Fejes András

Bárcsak minden építkezési munka ilyen gyorsan, precízen és megbízhatóan haladt volna mint a befújható ásványgyapot szigetelés. Köszönöm Dr. Therm!

Fújható üveggyapot thermo hőszigetelés

Kiváló megoldás télre és nyárra egyaránt!

Környezetbarát "zöld" megoldás

Forduljon hozzánk bizalommal!

Bármilyen kérése - kérdése esetén hívjon minket a 06-20/42-42-422 telefonszámon!